ANUNŢ CURSURI 2020!

Stimați colegi,

Prin  Hotărârea nr. 30 din data de  21.11.2019, Consiliului Național a reglementat modul de organizare și desfășurare a cursurilor de educație medicală continuă organizate de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, stabilind astfel principiile fundamentale ale acestora: gratuitatea, incluziunea, abordarea interactivă în ceea ce privește accesul și nivelul calității serviciilor educaționale oferite.

Aspecte importante referitoare la desfășurea cursurilor și creditele EMC:

 • După data de 10 iunie, puteţi accesa platforma de cursuri online, creditele EMC vor fi introduse automat, săptămânal în Registrul Unic Național al Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.
 • Cursurile trebuie finalizate în 30 de zile de data înscrierii. Se afișează în cadrul fiecărui curs un cronometru care arată fiecărui cursant cât timp mai are la dispoziție și, de asemenea, există un istoric detaliat cu privire la fiecare cont în parte.
 • Menţiune: Platforma naţională de cursuri online nu are legătură cu vechea platformă de cursuri online a filialei Ialomiţa aşadar aveţi nevoie de noi conturi de acces!

Pentru realizarea numărului de credite aferente anului 2020 parcurgeţi următorii paşi:

                                         CREAREA UNUI CONT NOU                                          (SE FACE O SINGURĂ DATĂ)

 1. Accesaţi următorul link pentru conectare: https://emc.oamr.ro(Click aici!)
 2. Creaţi un singur cont nou atunci când intraţi pentru prima dată pe platformă.
 3. Completaţi formularul de creare a unui cont nou.
 4. Activarea contului. După finalizarea procesului de creare a unui cont nou trebuie să activaţi contul. Pe adresa de mail pe care aţi introdus-o în formularul de mai sus veţi primi un mail de confirmare, în majoritatea programelor de mail, această adresă ar trebui să fie afişată ca link de culoare albastră pe care puteţi da click. Dacă link-ul nu funcţionează, copiaţi adresa în câmpul „Adresă” din partea superioară a ferestrei browserului web.

                                    AUTENTIFICAREA PE PLATFORMĂ                             (SE FACE DE FIECARE DATĂ CÂND DORIM SĂ ACCESĂM PLATFORMA)

 1. Accesaţi următorul link pentru conectare: https://emc.oamr.ro(Click aici!)
 2. Introduceţi „Utilizator” şi „Parolă” alese de dumneavoastră la pasul 3 din „Crearea unui cont nou” apoi apăsaţi „Autentificare”

ÎNSCRIEREA LA CURSURI

 1. Deschideţi meniul din partea stângă.
 2. Selectaţi „Pagina de cursuri”.
 3. Selectaţi cursul dorit apoi apăsaţi butonul „Înscrie-mă”, după care puteţi accesa structura cursului.

STRUCTURA CURSULUI

 1. Majoritatea cursurilor încep cu un Pre-test. Acesta ajută utilizatorul să se familiarizeze cu mediul de testare, dar oferă și informații cu privire la curs, mai exact dacă acesta este benefic pentru persoana în cauză.
 2. După finalizarea pre-testului, este deblocat suportul de curs, iar apoi Testarea finală. Pentru testarea finală aveți la dispoziție un timp predefinit. Aceasta este alcătuită din întrebări aleatorii. Testul oferă mai multe încercări în funcție de curs.
 3. În momentul finalizării testului cu notă de trecere (minim 7), va fi deblocată activitatea certificat de absolvire. Descărcarea certificatului de absolvire marchează finalizarea cu succes a cursului.

 Menţiune: Dacă întrebările din Pre-test sau Testarea finală apar pe verticală, țineți apăsată tasta CTRL și apăsați + sau – până imaginea este afișată corespunzător.

Probleme tehnice? Ne puteți contacta la suportemcoamr@gmail.com sau la 0752221188